Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΩΤΟ ΜΑΓΚΑ

     

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 


Δήλωση του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μ.Σάλλα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της τράπεζας
Σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αντικατοπτρίζοντας την εξέλιξη και τη φιλοσοφία της ανάπτυξης εν μέσω δυο αιώνων. Όταν η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1916 στον Πειραιά, ξεκίνησε ως ένα μικρό τραπεζικό ίδρυμα, με σχετικά περιορισμένους στόχους και δραστηριότητες. Σήμερα, την έχουμε αναδείξει σε μία μεγάλη για την εγχώρια αγορά, ισχυρή και σημαντική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τράπεζα.

Οι επιτυχίες της Τράπεζας Πειραιώς, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, η φιλικότητα προς τον πελάτη και η ποιότητα των υπηρεσιών, χαρακτηρίζουν την ιστορία της τράπεζας αλλά και προσδιορίζουν την πορεία της μπροστά στις νέες προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία.
Ορόσημο για την ιστορία της Τράπεζας Πειραιώς υπήρξε η ιδιωτικοποίησή της το 1991, όταν μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους μοιράστηκα το ίδιο όραμα, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη και μεγάλη τράπεζα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής, η οποία άρχιζε για την ελληνική οικονομία μετά από την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε μερίδιο αγοράς τότε μόλις 0,1%. Σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου το 30%. Τότε απασχολούσε 200 εργαζόμενους. Σήμερα ο Όμιλος απαριθμεί 20.000 εργαζόμενους και σχεδόν 6 εκατομμύρια πελάτες.
Συνεχίζουμε την πορεία μας, με την ίδια πίστη και την ίδια φιλοσοφία. Συνέπεια, ποιότητα, εργατικότητα, προτεραιότητα στις ανάγκες του πελάτη και της οικονομίας, σεβασμό στα συμφέροντα όλων των μετόχων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες μίας δύσκολης εγχώριας και ευρωπαϊκής οικονομικής συγκυρίας, έτοιμοι για   το μέλλον.
Αθήνα 6 Ιουλίου 2016

http://bankstersae.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: