Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Στο ύψος των περιστάσεων της στάθηκε η Δικαιοσύνη δημιουργώντας ωστόσο σοβαρότατο   πολιτικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, αργά το μεσημέρι  το  Μονομελές  πλημμελειοδικείο  Αλεξανδρούπολης  επέβαλε ποινή φυλάκισης  2 μηνών με αναστολή στους   8 τούρκους στρατιωτικούς για παράνομη είσοδο στη χώρα μας  ωστόσο   τους  απάλλαξε από την κατηγορία  της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας  ότι  «βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης  απειλής».
 Όπερ σημαίνει  ότι η επιτροπή χορήγησης ασύλου  στην  οποία  παραλλήλως έχουν προσφύγει οι  8 οφείλει να λάβει σοβαρά τη δικαστική απόφαση  καθώς η έκδοση τους  υπό αυτές τις συνθήκες  (δηλαδή σύμφωνα με το διατακτικό της  αθώωσης τους) δεν  μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Πέραν της εγχώριας  νομολογίας  (αρ 438 του ΠΚ) , τα άρθρα 2 και 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απαγορεύουν την έκδοση προσώπων  που κινδυνεύουν με απάνθρωπη - εξευτελιστική μεταχείριση ή βασανιστήρια.  Η δε Σύμβαση επέχει  θέσει κανόνα  αναγκαστικού δικαίου, δηλαδή εφαρμόζεται οπωσδήποτε  σε  οποιοδήποτε  κράτος  μέλος της  Ε.Ε.

Τουρκάλα τρανσέξουαλ γιούχαρε τους 8 στρατιωτικούς στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)Κατά την άφιξη των 8 στο δικαστήριο δεν έλειψαν τα επεισόδια, αφού μια διάσημη τρανσέξουαλ από την Τουρκία άρχισε να φωνάζει συνθήματα και να αποδοκιμάζει έντονα τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Στα χέρια της κρατούσε την τουρκική σημαία, όμως οι αστυνομικές Αρχές δεν την άφησαν να πλησιάσει τους κατηγορούμενους. 


http://dynati-ellada.gr/                                                                                                                                    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: