Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Ἡ μαζικὴ τρομοκρατία ὁδηγεῖ διαχρονικὰ σὲ μεγάλο πόλεμο

 


Πριν κάνω τα σχόλια μου για την σημερινή κατάσταση, θα ήθελα να αναφέρω ένα πραγματικό ιστορικό περιστατικό μίας μακρινής εποχής..
Ο ΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
O ασιατικός Εσπερινός (επίσης γνωστός ως Εσπερινός της Εφέσου ή Εσπερινός του 88 π.Χ.) αναφέρεται σε ένα κακόφημο περιστατικό κατά την διάρκεια του πρώτου μιθριδατικού πολέμου. Ως απάντηση στην αυξανόμενη εξουσία της Ρώμης στην Ανατολία, ο βασιλιάς του Πόντου, ο Μιθριδάτης ο Μέγας, βασιζόμενος στην λαϊκή δυσαρέσκεια για τους Ρωμαίους και τους φόρους τους, σχεδίασε την εκτέλεση όλων των Ρωμαίων και των Ιταλών πολιτών στην Μικρά Ασία.
Η σφαγή είχε προγραμματισθεί με σχολαστικότητα να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα σε διάφορες πόλεις διάσπαρτες στην Μικρά Ασία: στην ‘Εφεσο, στην Πέργαμο, στο Αδραμύττιο, στην Καύνο, στις Τράλλεις, στην Νύσα και στο νησί της Χίου.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανδρών, γυναικών και παιδιών που σκοτώθηκαν κυμαίνονται από 80.000 έως 150.000. Γλύτωσαν μόνον οι δούλοι που βοήθησαν να σκοτωθούν τα αφεντικά τους και όσοι μιλούσαν άλλες γλώσσες εκτός από την Λατινική.
Η σφαγή οδήγησε την Ρωμαϊκή Σύγκλητο να διατάξει μια τεράστια εισβολή, με σκοπό την καταστροφή της ισχύος του Βασιλείου του Πόντου και τελικά την προσάρτηση του εδάφους του σε μια σειρά συγκρούσεων γνωστή ως οι Μιθριδατικοί πόλεμοι.
Η ημερομηνία της σφαγής αμφισβητείται από τους συγχρόνους ιστορικούς που έχουν γράψει για το θέμα διεξοδικά.
Ο Sherwin -White τοποθετεί τo περιστατικό στα τέλη του 89 ή στις αρχές του 88 π.Χ.. Ο Badian , υποστηρίζοντας ότι «η ακρίβεια φαίνεται αδύνατη», το τοποθετεί στο πρώτο ήμισυ του 88 π.Χ., το αργότερο μέχρι τα μέσα του ιδίου έτους.
Το όνομα «Vèpres éphésiennes» επινοήθηκε το 1890 από τον ιστορικό Τheodore Reinach για να περιγράψει την σφαγή, κάνoντας μια αναδρομική αναλογία με τον μεταγενέστερο Σικελινό Εσπερινό του 1282. Μεταγενέστεροι ιστορικοί έχουν υιοθετήσει κάποια παραλλαγή της φράσεως, χρησιμοποιώντας τον Εσπερινό ως ευφημισμός για την «σφαγή».
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ
Μετά την ανάγνωση αυτή, γνωρίζετε ότι τρομοκρατικά περιστατικά μεγάλης εκτάσεως χωρίς κήρυξη πολέμου γίνονταν ήδη τουλάχιστον από το 88 π.Χ. και οδηγούσαν μακρινούς εχθρούς σε μεγάλης εκτάσεως σύγκρουση.
Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα ή μέσα μαζικής τηλεπικοινωνίας, ούτε ευχέρεια μαζικών μετακινήσεων.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε έναν «παράφρονα» ηγέτη να σχεδιάσει την ίδια ημέρα μία σφαγή 80.000 έως 150.000 ανθρώπων σε διάφορες πόλεις της Μικράς Ασίας, με βάση όχι την εθνική καταγωγή, αλλά την γλώσσα που μιλούσαν τα θύματα.
Από άλλη ιστορική πηγή γνωρίζουμε ότι η εντολή ήταν να σκοτωθούν, όσοι φορούσαν λατινική ενδυμασία, δηλαδή στα θύματα περιλαμβάνονται και ντόπιοι, που είχαν επηρεασθεί πολιτισμικά από τους Ρωμαίους.
Πριν λίγες ημέρες κάποιοι εξίσου μακρινοί παράφρονες σχεδίασαν και πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία, την ίδια ημερομηνία, που οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974.
Αν αυτό δεν είναί ένδειξη ιστορικής γνώσεως, τουλάχιστον δείχνει κυνισμό και γνώση της τεχνικής της προπαγάνδας.
Το πραξικόπημα όμως απέτυχε.
Και τώρα οι Τούρκοι κυνηγούν ανελέητα όσους σχετίζονται με τον Γκιουλέν και σε μεταγενέστερο χρόνο ίσως, όσους σχετίζονται με τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ.
Ευτυχώς στην Τουρκία σήμερα δεν υφίσταται η θανατική ποινή.
Έτσι οι «κρατούμενοι»  υφίστανται βασανιστήρια ή ξυλοδαρμούς, που φθάνουν ως και σε βιασμό με το δάκτυλο ή με το κλομπ.
Δυστυχώς οι απόγονοι των συνεργατών του Μιθριδάτου δεν άλλαξαν διαχρονικά σε αγριότητα και σε φαντασία.
Αλλά σήμερα δεν σκοπεύω να επεκταθώ για τους Τούρκους, που ίσως ξαναζούν την ιστορία τους από το 1955 έως σήμερα, αλλά θα μιλήσω για τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους.
Οι άνθρωποι αυτοί επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία και να προκαλέσουν μία νέα σταυροφορία εναντίον τους από την δύση.
Η μεθοδολογία τους όμως είναι αντίστροφη από τον ασιατικό εσπερινό.
Οι μαχητές τους αποτελούν μειοψηφία στην δύση, αλλά μπορούν να δράσουν συντονισμένα, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό.
Στον παρακάτω χάρτη βλέπουμε μία γραφική κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη το 2015.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2015
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2015
Είναι εμφανές ότι ο στόχος συγκεντρώσεως είναι η Γερμανία, αλλά υπάρχει μία ασυνέχεια στα Βαλκάνια και στην Ρουμανία.
Η «εισβολή» φαίνεται ότι περιορίσθηκε με το κλείσιμο των συνόρων, αλλά αυτό είναι μόνο μία μαγική εικόνα.
Απεικονίζει μόνον όσους έκαναν αίτηση πολιτικού ασύλου και όχι το σύνολο των προσφύγων.
Είναι ευνόητο ότι οι μαχητές του ισλαμικού κράτους δεν έκαναν το σφάλμα να καταγραφούν ως αιτούντες άσυλο, καθώς θα έπρεπε να ταυτοποιηθούν πλήρως, αναφέροντας και τα στοιχεία φιλοξενίας ή κατοικίας τους.
Αν υποθέσουμε ότι οι μαχητές του χαλιφάτου είναι σε ποσοστό το 1 τοις χιλίοις των μεταναστών, που ζήτησαν άσυλο, τότε θα είχαμε μόνο στην Γερμανία 14ο μαχητές.
Το ποσοστό που χρησιμοποιώ είναι ενδεικτικό και υποβαθμίζει σοβαρά την πραγματικότητα.
Από σχετική μελέτη, που αφορά στις ΗΠΑ, υπολογίστηκε ότι το ποσοστό του πληθυσμού με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας για άνδρες είναι 3,1%
Οι τζιχαντιστές με βάση το έργο τους είναι διαταραγμένες προσωπικότητες, αλλά μπορούν να βρουν μιμητές και στον γενικό ευρωπαϊκό πληθυσμό για την πραγματοποίηση μεμονωμένων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε τις εγκριθείσες αιτήσεις ασύλου του 2015 ανά χώρα.
ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟ 2015 ΑΝΑ ΧΩΡΑ
ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟ 2015 ΑΝΑ ΧΩΡΑ
Aν οι μαχητές δράσουν ως μοναχικοί λύκοι με μέσο αριθμό 12 θύματα ανά μαχητή, θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο στην Γερμανία 1680 θύματα.
Αν όμως οι μαχητές δρούσαν με ανάλογο τρόπο με τον τρόπο, που έδρασαν στην Νίκαια της Γαλλίας με μέσο αριθμό 80 θύματα ανά επίθεση, τα δυνητικά θύματα θα μπορούσαν να φθάσουν σε αριθμό 11.200 ανθρώπους.
Η διαφορά ανάμεσα στον αριθμό 1680 και τον αριθμό 11200 δείχνει και τον κίνδυνο, που διατρέχει η Γερμανία, αν συντονισθούν οι επιθέσεις από κάποιο σημερινό «Μιθριδάτη».
Για την ώρα αυτός ο συντονισμός δεν φαίνεται να υπάρχει και η Γερμανία δεν έχει καταλάβει ακόμα τον κίνδυνο.
Στο πρόσφατο τρομοκρατικό περιστατικό του Μονάχου «ένας» ή τρεις τρομοκράτες οδήγησαν τημ κυβέρνηση της Γερμανίας να συγκεντρώσει σχεδόν όλη την εκπαιδευμένη αστυνομία της στο Μόναχο.
Τι θα συνέβαινε όμως, αν γίνονταν την ίδια ημέρα πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη τη Γερμανία;
Aκόμα δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους παρακολουθούν τα λάθη και μαθαίνουν.
Ο σκοπός τους είναι να τσαντίσουν την Ευρώπη για να τους επιτεθεί οργανωμένα στην Συρία και το Ιράκ και όχι να αποτρέψουν την επίθεση εναντίον τους.
Η μουσουλμανική παραθρησκευτική μυθολογία τους προβλέπει ότι σε μία παρόμοια επίθεση θα υπερισχύσουν σε δύναμη ενάντια στους «σταυροφόρους».
Επιπλέον η ηγεσία τους πιστεύει ότι το δυναμικό των πολεμιστών τους είναι ανεξάντλητο, καθώς στο μέλλον θα ενισχυθούν με μαχητές από το «Χορασάν», δηλαδή μία περιοχή , που περιλαμβάνει ενδεχομένως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, αλλά και μουσουλμανικές περιοχές της πρώην σοβιετικής ενώσεως.
Η Ρωσσία για την ώρα επιβεβαιώνει τις «προφητείες» τους και είναι ο βασικός εχθρός τους.
Για να την νικήσουν χρειάζονται την παρέμβαση των δυτικών σταυροφόρων, που σε κάποια φάση του σχεδίου αναμένεται να συγκρουσθούν μαζί της στα εδάφη της Τουρκίας.
Η αποσταθεροποίηση του στρατού της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα είναι δεδομένη.
Η Τουρκία συνεργάζεται στενά με την Ρωσσία του Πούτιν μετά το πραξικόπημα .
Δεν αποκλείεται, αν συνεχισθεί η σημερινή πορεία, είτε να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, είτε να διαμελισθεί με την δημιουργία ενός νέου κράτους, του Κουρδιστάν.
Ο,τιδήποτε γίνεται ως τώρα στην περιοχή απλά επιβεβαιώνει τις προφητείες τους ή, αν θέλετε να το δείτε διαφορετικά, σχεδιάζεται με βάση αυτές.
Ας ελπίσουμε ότι οι δυτικοί κυβερνήτες δεν θα πέσουν στην παγίδα .
Δεν χρειάζεται να προσφύγουν σε πυρηνικά πλήγματα στην περιοχή της Συρίας για να ανταποδώσουν τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα του Ισλαμικού στρατού στις χώρες τους.
Αν το κάνουν όμως, θα δουν την πραγματική προφητεία να ολοκληρώνεται και θα αντιμετωπίσουν το πραγματικό τελευταίο ισλαμικό χαλιφάτο.
Όχι το χαλιφάτο μαϊμού, που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ μαζί με το Ισραήλ με τις ευλογίες της κας Kλίντον…

Δεν υπάρχουν σχόλια: