Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Όταν ο Τσίπρας αρνήθηκε να παρευρεθεί στην "Γιορτή της Δημοκρατίας" λόγω Μνημονίων, όπως κάνει τώρα η Ζωή

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε σήμερα (το 2016) να παρευρεθεί στην αυριανή "Γιορτή της Δημοκρατίας" (με αφορμή την κατάρρευση της Χούντας το 1974), όπως γράψαμε πριν 2 μέρες, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει σήμερα με τα Μνημόνια, Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όταν αποκατασταθεί ξανά η δημοκρατία στη χώρα μας, θα έχει την ευκαιρία ο λαός μας να γιορτάσει πραγματικά, με ανοιχτές πόρτες και ανοιχτούς δρόμους».

Στα social media προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, επίσημα και ανεπίσημα ειρωνεύτηκαν την πρώην Πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση της και μάλιστα κάποια από αυτά μίλησαν για ασέβεια!

Ε, λοιπόν το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραστεί στην τότε "Γιορτή της Δημοκρατίας", ακριβώς λόγω των μνημονίων!!

Έτσι, όπως διαβάζουμε στο tvxs:

Με επιστολή του προς τον Κ. Παπούλια, ο Αλ. Τσίπρας γνωστοποίησε την απόφασή του να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η οποία «υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο ΔΝΤ»

«Όσο ο λαός μας, που μήνες τώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα από όλες τις πλατείες των πόλεων, φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, αυτή η εορτή ούτε νόημα θα έχει, ούτε περιεχόμενο» σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Παπούλια ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνει επιπλέον ότι «η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει. Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού. Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας».Δεν υπάρχουν σχόλια: