Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Όταν απειλούσαν την ζωή της Ραχήλ Μακρη για το αεροδρόμιο Πάρου«Τόλμησε να κάνεις τέτοια ερώτηση και μετά δοκίμασε να πατήσεις το πόδι σου στην Πάρο. Θα σε σκοτώσω!».Με αερόδρομιο-φάντασμα μοιάζει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου το οποίο στην ουσία είναι ένας υπό κατασκευή αεροδιάδρομος!

Και σαν να μην έφτανε αυτό το έργο αποκτά οσμή σκανδάλου με μία Ελληνίδα βουλευτή να δέχεται απειλές για την ζωή της από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων της Πάρου!
Αφορμή η σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει καταθέσει από τον Αύγουστο στην Βουλή η κ. Ραχήλ Μακρή, βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ.
Μάλιστα η υπόθεση παίρνει δραματική μορφή μετά την καταγγελία της κ. Μακρή για ληστεία στο σπίτι στενού συνεργάτη ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε ιατρικό κέντρο, όπως  απεκάλυψε η κ. Μακρή μιλώντας στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.
-Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πάρου και απείλησε την ζωή μου  με την δικαιολογία ότι βάζω εμπόδια στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου.
«Τόλμησε να κάνεις τέτοια ερώτηση και μετά δοκίμασε να πατήσεις το πόδι σου στην Πάρο. Θα σε σκοτώσω!». 
Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Από την άλλη δεν μπορώ να μείνω αδιάφορη όταν με λεφτά του ελληνικού λαού-όλων μας-γίνεται ένα έργο με προυπολογισμό 25 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ το οποίο παρουσιάζει ήδη μεγάλα προβλήματα. Κατ΄αρχήν δεν μπορεί να κατασκευαστεί νέος Πύργος Ελέγχου ενώ υπάρχει θέμα με τα όμβρια.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ καταγγέλει επίσης περίεργες μεθοδεύσεις με τις απαλλοτριώσεις στη γύρω περιοχή. Τον πλούσιο φάκελο της υπόθεσης κρατούσε ο συνεργάτης της, ο οποίος άρχισε να δέχεται απειλές για την ζωή του με αποκορύφωμα την ληστεία του σπιτιού του.
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια συγκυρία που η Τρόικα ζητεί να κλείσουν πολλά περιφερειακά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της Πάρου!
Πάντως σε περίπτωση που η κ. Μακρή διαθέτει, όπως λέει, ντοκουμέντα για πιθανή διασπάθιση χρήματος τότε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι δεδομένη.
Aκολουθούν η σχετική ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ και η απάντηση της Ένωσης Ξενοχόχων Πάρου.


 Κυρία                                                                                                            Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
Ραχήλ Μακρή
Βουλευτή Κοζάνης ΑΝ.ΕΛ.
Κοιν.: Όπως συνημμένος πίνακας

Θέμα: Ερώτησή σας προς τους κ.κ. Υπουργούς:
           Οικονομικών / Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
           Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας / Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
           Τουρισμού, σχετικά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου

Κυρία Ραχήλ Μακρή,

Με μεγάλη μας λύπη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι καταθέσατε τον Αύγουστο ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων με θέμα: «Κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού λαού για το αεροδρόμιο της Πάρου». Απορούμε διότι μια εκπρόσωπος ενός ανεξάρτητου κόμματος, το οποίο θεωρητικά δεν εξαρτάται από τα μικροσυμφέροντα δύο ή τριών οικονομικά ισχυρών οικογενειών της Πάρου, και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για θέματα αεροδρομίων, υποστηρίζει χωρίς καμία έρευνα και χωρίς καμία ερώτηση στους αρμόδιους φορείς της Πάρου, τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου,  και τους συναδέλφους βουλευτές των Κυκλάδων, ότι κατασπαταλώνται πόροι και εμπαίζεται ο Ελληνικός λαός για το αεροδρόμιο της Πάρου.
Αρχικά, να σας ενημερώσουμε ότι η Πάρος και η Αντίπαρος ουδέποτε αποτέλεσαν προορισμό μαζικού τουρισμού, όχι λόγω περιορισμένων υποδομών, αλλά γιατί εδώ είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι ότι ο μαζικός τουρισμός δεν αποτελεί στόχο μας. Αντιθέτως, επιδιώκουμε χρόνια τώρα την προσέλκυση τουριστών ανωτέρου επιπέδου μέσα από τη βελτίωση των υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Μαχόμαστε για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, την διατήρηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και της αυθεντικής τους φυσιογνωμίας και κυρίως την προστασία του περιβάλλοντός μας. Αν είχατε ασχοληθεί με τον τουρισμό, θα ξέρατε ότι το προϊόν μας είναι η ίδια η φύση πρωτίστως και στην συνέχεα οι υπηρεσίες. Ποιος νοήμων επιχειρηματίας λοιπόν, θα επέτρεπε την καταστροφή του προϊόντος του και θα καθόταν άπραγος σε μια τέτοια περίπτωση? Κανείς.
Στα πλαίσια αυτά, χρόνια τώρα, επιδιώκουμε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, αλλά και τους κατοίκους των δύο νησιών, την δημιουργία του πολυπόθητου νέου αεροδρομίου. Ένα ασφαλές και λειτουργικό αεροδρόμιο θα αποτελέσει αναβάθμιση για τον τουρισμό, βάση για την επιμήκυνση της πολύ μικρής σεζόν και για τη διασπορά του τουριστικού φορτίου σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, αυξάνοντας την περίοδο απασχόλησης και μειώνοντας ταυτόχρονα την ανεργία. Παράλληλα το νέο μεγαλύτερο αεροδρόμιο θα προσδώσει ασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους, μιας και σήμερα η μεταφορά με αεροπλάνο σε περιπτώσεις ανάγκης είναι τις περισσότερες φορές αδύνατη λόγω και του μικρού αεροδιαδρόμου και του μικρού μεγέθους αεροσκαφών τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα νησιά μας με κακές καιρικές συνθήκες.
Με το νέο αεροδρόμιο θα δοθεί η δυνατότητα στο νησί μας να το επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι άμεσα (χωρίς της παρεμβολή όπως γίνεται σήμερα των αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης) έτσι ώστε να μην σπαταλούν χρόνο και χρήμα τα οποία αποτελούν σήμερα τους βασικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για την προσέλκυση νέων τουριστών στο νησί μας.
Αυτοί οι κύριοι που παραπλανητικά σας πληροφόρησαν είναι οι ίδιοι που σας απέκρυψαν ότι το 1998 προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην γίνει το αεροδρόμιο. Δυστυχώς θεωρούν ότι η Πάρος υπάρχει μόνο για να κάνουν τις διακοπές τους, δεν τους ενδιαφέρουν οι κάτοικοι του νησιού, ούτε ο τουρισμός, ούτε η εξυπηρέτηση των τουριστών και επισκεπτών της Πάρου – Αντιπάρου.
Τα ερωτήματα που έχετε θέσει απαντώνται όλα από τις σχετικές μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θα μπορούσατε να τις έχετε μελετήσει πριν προβείτε στην σχετική ερώτηση και να ενημερωθείτε από τους ειδικούς μηχανικούς και γεωλόγους, αντί να τους υποκαθιστάτε. Αν είχατε ενημερωθεί από την ΥΠΑ, θα γνωρίζατε ότι όλα αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το παλιό κα το νέο Α/Δ έχουν απαντηθεί προ πολλού και άδικα σπαταλάτε τον χρόνο των Υπουργών, να σας απαντήσουν σε θέματα που έχουν λυθεί και απαντηθεί προ ετών.
Μην μπερδεύετε εσκεμμένα την θέση του παλαιού αεροδρομίου με το νέο στην θέση ¨Βουτάκος¨. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί, ότι πρόκειται για το νέο Α/Δ, το οποίο θα εξυπηρετεί αεροπλάνα των 80-100 θέσεων και όχι τα μεγάλα charter των 200-250 θέσεων, που κατευθύνονται στα μεγάλα νησιά με πελάτες all inclusive.
Η Πάρος με το νέο Α/Δ θα εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά (Αντίπαρο, Νάξο, κλπ). Δεν αποσκοπούμε στον μαζικό τουρισμό, αλλά στον ποιοτικό τουρισμό και αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό. Ποιοτικός τουρισμός όμως χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο είναι ανέφικτος.
Αγανακτούμε όταν διαβάζουμε ότι κατασπαταλώνται τα χρήματα του Ελληνικού λαού με την δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων. Εσείς που κατάγεστε από βιομηχανική περιοχή θα έπρεπε να κατανοείτε τη σημασία των παραγωγικών επενδύσεων και όχι να καταφέρεστε εναντίον.
Το κράτος είναι υποχρεωμένο να περατώσει το Α/Δ, διότι έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, οι μελέτες του πεδίου ελιγμών και το πολύ σε ένα έτος περατώνεται η κατασκευή του. Έχει προκηρυχθεί η μελέτη των κτιρίων και σε λίγο θα γίνει και η κατασκευή τους.
Συμπερασματικά, το έργο του αεροδρομίου, αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για όλους. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο νησί μας για να σας εξηγήσουμε αναλυτικότερα την πραγματική κατάσταση, με σκοπό να υπερασπίζεστε και να διεκδικείτε τα συμφέροντα του τόπου μας σωστά και ορθολογικά και όχι παρασυρόμενη από υπερβολές και φαντασιώσεις ντόπιων και μη παραγόντων.

Φιλικά,
Για την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
Δείτε σχετικές αναρτήσεις της Ραχήλ Μακρή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου Πάρου αύριο από τον πρωθυπουργό μαζί με την κουστωδία 54 κυβερνητικών στελεχών με νυχτερινή τροπολογία σκάνδαλο(Δείτε εδώ)

24 Οκτωβρίου 2013
Δήλωση της Ραχήλ Μακρή Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με τις απειλές που δέχτηκε,  μετά από την κατάθεση ερώτησης για το αεροδρόμιο της Πάρου.
Ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού στο κοινοβούλιο κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως δικαιούμαι εκ του συντάγματος, Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) για το υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο νησί της Πάρου.
Στην ερώτηση μου χωρίς να θέτω δεδομένα υποβάλλω ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να πληροφορηθώ, όπως δικαιούμαι εκ του συντάγματος την εξέλιξη, το κόστος και γενικά ότι αφορά το υπό κατασκευή αεροδρόμιο της Πάρου.
Η ερώτηση κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2013 ενώ η απάντηση έχει ημερομηνία τον Σεπτέμβριο του 2013. Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα τις όψιμες ανακοινώσεις ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι εκπρόσωποι ενώσεων της Πάρου δεν αναγνωρίζουν σε μια Βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου να ασκήσει τα προβλεπόμενα εκ του Συντάγματος καθήκοντα της.
Συγκεκριμένα με ανακοινώσεις τις οποίες εξέδωσαν οι Γ. Μπαφίτης, Μ. Αμπατζή ως εκπρόσωποι της ένωσης ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου και Α. Αλιπράντης ως εκπρόσωπος του εμπορο-επαγγελματικού συλλόγου, με συκοφάντησαν με την αποστολή των ανωτέρω ανακοινώσεων τους στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο αλλά και στον Ελληνικό Λαό με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ύποπτες σκοπιμότητες.
Εν συνεχεία και σαν να μην έφτανε η από μέρος τους αντισυνταγματική άρνηση άσκησης των καθηκόντων μου, σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Γ. Μπαφίτης χρησιμοποιώντας χυδαίο υβρεολόγιο και απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας επιχείρησε να με εξαναγκάσει να αρνηθώ την αποστολή μου ως Βουλευτή συμπεριφερόμενος ως κομματικό όργανο αντιπάλου κόμματος .
Ενημερώνω τους πολίτες της Πάρου και τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό ότι το κίνημα μας και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να ασκούμε νομίμως κοινοβουλευτικό έλεγχο, ιδίως σε περιπτώσεις όπου δαπανώνται χρηματικά ποσά ενώ οι Έλληνες οδηγούνται καθημερινά στην αυτοκτονία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης .
Ενημερώνω επίσης τους συγκεκριμένους συκοφάντες και ιδίως τον κ. Γ. Μπαφίτη ότι παρά τις απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας, εγώ θα εξακολουθήσω να επιτελώ την κοινοβουλευτική μου αποστολή με όποιο κόστος καθώς τέτοιου είδουςεγκληματικές πρακτικές σκοτεινών εποχών, είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων, οι οποίοι οδηγούν πρόσωπα όπως οι ανωτέρω στο βρωμερό περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: