Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Ρέντσι Όχι σε νέα μέτρα λιτότητας δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ

 

 
rentsi2-497x330_0Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν, φέτος, νέα οικονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, δίνει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Αντιθέτως, όπως αναφέρει, «οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, με μείωση, αυτή την φορά, του φόρου που επιβάλλεται στις εισπράξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Ως προς το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, o ιταλός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «έδρασε από κοινού με τον υπουργό Oικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ενθαρρύνοντας την επίτευξη λύσης μέσα από την αγορά», διότι «δεν είναι σωστό, για τα λάθη των πολιτικών και τραπεζιτών του παρελθόντος, να πληρώνουν οι πολίτες».
Επισημαίνει, δε, ότι το να πουλήσουν οι τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια αποτελεί το ισχυρότερο μέτρο ανάπτυξης, διότι με τον τρόπο αυτό «μπορούν να δοθούν πιστώσεις σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε βιοτέχνες και στα νοικοκυριά».
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων ο Ρέντσι υπογραμμίζει ότι «οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονται με εξαιρετικό τρόπο», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, απαντά ότι «οι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυτού του είδους πρέπει να διαθέτουν μια στρατηγική για το αύριο και όχι μόνον μια τακτική για το παρόν».
Τέλος, για το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι η άμεση προτεραιότητα παραμένει η διάσωση ανθρώπινων ζωών «αλλά η Ευρώπη πρέπει να συνδέσει στρατηγικές διεθνούς συνεργασίας με την διαδικασία επαναπατρισμών, διαφορετικά το όλο σύστημα δεν αντέχει».

https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: