Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Στουρνάρας…Ένας Τραπεζίτης στη Υπηρεσία τους

 

 

imageΘεωρώντας ο ίδιος ότι ο ρόλος του δεν του αφήνει περιθώρια κοινωνικών ευαισθησιών ταύτισε τις απόψεις του με εκείνες των εταίρων, από εποχής, ακόμη, Σαμαρά.
Ο Στουρνάρας… Στουρναράκια ονειρεύεται: Χτίζει πρωθυπουργικά… παλάτια στην ά??ο ο Στουρνάρας
Το αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη φαντασιώνεται την εφόρ?ησή του στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ευπατρίδης των τραπεζών, ως υπηρέτης των συστημάτων εξουσίας της υπερεθνικής ελίτ, ως πειθήνιο όργανο του γραφειοκρατικού συστήματος των Βρυξελλών.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας. Ο ρόλος του, τυπικά, δεν είναι πολιτικός. O?ως, έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά και οι πολιτικές που υλοποίησε υπήρξαν καταστροφικές, όπως αποδείχθηκε, ενώ στις προβλέψεις του έπεσε έξω.
Το να προσπαθεί, λοιπόν, σήμερα, ο Γιάννης Στουρνάρας ή οι κύκλοι που πρόσκεινται στον ίδιο να πείσουν ότι δεν είναι «πολιτικός ο ρόλος του», είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό. Οπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του λειτούργησε… πολιτικά, ως προέκταση και μακρύ χέρι των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ αυτές τις απόψεις, ούτε σε δημόσιες ούτε σε ιδιωτικές συζητήσεις του.
https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: