Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!


ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ 4 ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ;;; 
Το ΟΧΙ της Ν.Δ. στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών καθιστά σαφές ποιά θα είναι η τύχη της Ελλάδας με πρωθυπουργό τον Κούλη !!!
"Παρών" ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, υπερψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα - Ισχυρή κριτική για τη στάση της δέχτηκε από τα άλλα κόμματα η Ν.Δ. - Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις αρχές Σεπτεμβρίου !!!

Με την αρνητική στάση της Ν.Δ., η οποία δέχτηκε ισχυρή κριτική για τη στάση της από τα άλλα κόμματα, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Το πόρισμα υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛΛ., του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών». Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδης ισχυρίστηκε ότι η παρούσα Επιτροπή δεν αξιοποίησε το σχέδιο δράσης που είχε οργανωθεί από τις δύο προηγούμενες Επιτροπές υπό την προεδρία των Κ. Τζαβάρα και Ζ. Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την υιοθέτηση των αιτημάτων των ιδιωτών και των παραδικαστικών διεκδικήσεων. Η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι πρέπει να καταγραφούν οι πολιτικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της διεκδίκησης, υποστηρίζοντας ότι «η ενότητα και η σύμπνοια που εσείς ζητάτε είναι συγκάλυψη των ευθυνών».

Ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Τρ. Μηταφίδης υπογράμμισε ότι η παρούσα Επιτροπή κατέληξε σε πόρισμα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, ενώ υπενθύμισε ότι «Είπαμε ότι, όταν θα απευθυνθούμε σε άλλες χώρες, δεν θα απευθυνθούμε σαν ένα σκορποχώρι, αλλά έχοντας έναν μπούσουλα μπροστά μας». Σχετικά με το ζήτημα των ιδιωτικών διεκδικήσεων, ο Τρ. Μηταφίδης επισήμανε ότι «Η μόνιμη και δικαιολογημένη κριτική που γίνεται από τους συμμάχους μας εκτός Ελλάδος, και ιδιαίτερα στη Γερμανία, είναι ότι εσείς δεν εφαρμόζετε καν τις αποφάσεις των δικαστηρίων σας».

Ο Ι. Φωτήλας από το Ποτάμι ρώτησε τους βουλευτές της Ν.Δ. γιατί οι δικοί της υπουργοί δεν υπέγραψαν την εκτέλεση της απόφασης για το Ινστιτούτο Γκαίτε, ενώ ο Θ. Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη παρατήρησε ότι η διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί μπορεί να ενταχθεί στην επόμενη φάση της διεθνοποίησης. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένος απέδωσε «ταπεινούς πολιτικούς λόγους στα κόμματα που δεν συναινούν σε μια ομόφωνη διεκδίκηση».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: