Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Οργισμένη επιστολή συνταξιούχου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Στη δύση της ζωής μας βιώνουμε αυτή την εξαθλίωση«Κραυγή αγωνίας» από έναν 83χρονο συνταξιούχο με αφορμή τις περικοπές στις συντάξεις που έφεραν τα νέα μέτρα. Ο κ. Νίκος Ρουσινέλος στέλνει ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με λόγια που συγκλονίζουν.

«Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι στη δύση της ζωής μας θα βιώναμε αυτή την εξαθλίωση με Αριστερή Ακυβερνησία» λέει μεταξύ άλλων ο 83χρονος συνταξιούχος Νίκος Ρουσινέλος, στην επιστολή του στον Προκόπη Παυλόπουλο.
Με την επιστολή αυτή, στην οποία ο θυμός και η απόγνωση… περισσεύουν, γνωστοποιεί στον ΠτΔ πως ο ίδιος και η 82χρονη σύζυγός του είδαν εν μία νυκτί περικοπές της τάξης των 410 ευρώ στις συντάξεις τους, την ώρα που και οι δύο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Αν εγώ και η γυναίκα μου μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας (… και το πιστέψω, … προφανώς αδύνατο), θα «πάω» τουλάχιστον ευτυχισμένος», καταλήγει ο 83χρονος, με τα λόγια του να είναι γροθιά στο στομάχι…
Ολόκληρη η επιστολή
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Προκόπη Παυλόπουλε, σας στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς.
Απευθύνομαι σε εσάς για δύο λόγους. Πρώτον, διότι είχα τη χαρά και την ευτυχία να σας γνωρίσω από κοντά και ξέρω πολύ καλά τις ευαισθησίες σας και δεύτερον δεν αναγνωρίζω κανέναν και ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν τους αναγνωρίζω διότι είναι άσχετοι με τη δημοκρατία, δεν γνωρίζουν την έννοιά της, αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους. Τα ισοπέδωσαν όλα! Ντροπή τους!
Είμαι 83 ετών άρρωστος με διαβήτη τύπου ΙΙ. Η σύζυγός μου είναι 82 ετών κατάκοιτη, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Και οι δύο είμαστε συνταξιούχοι, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα τις συντάξεις μας, παίρνουμε κάθε μήνα το ποσό των 1.400 ευρώ και οι δύο μαζί. Σε μία ημέρα, μετά τις πρόσφατες μειώσεις, είδαμε μία μείωση στις συντάξεις μας, με το ποσό των 410 ευρώ! Άρα το μηνιαίο εισόδημα πλέον και των δύο μας διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.
Εκείνο που ζητώ από εσάς, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό μας, να συστήσετε στους κυβερνώντες να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο, ας δείξουν τουλάχιστον λίγο σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο των Ελλήνων για τα δύσκολα που περνούν, για τα βάρη που τους έχουν φορτωθεί!
Προς τι τα χαμόγελα; Πάνε όλα καλά; Χαίρονται με την ταλαιπωρία του λαού; Με τη φτωχοποίησή του; Με το θάνατό του;
Η αλαζονεία της εξουσίας στο μεγαλείο της! Αισθάνομαι ηλίθιος, βλάκας, έχω μεγάλη οργή!
Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι στη δύση της ζωής μας θα βιώναμε αυτή την εξαθλίωση με Αριστερή Ακυβερνησία!
Αν εγώ και η γυναίκα μου μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας (… και το πιστέψω, … προφανώς αδύνατο), θα «πάω» τουλάχιστον ευτυχισμένος.
Με σεβασμό στο πρόσωπό σας
Νίκος Ρουσινέλος».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: