Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Περιορίστηκε η φωτιά που επεκτάθηκε απειλητικά στην Σύρο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ Πισκοπειού και Κινίου σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πύρινη λαίλαπα απείλησε αρκετές οικίες.
 
Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει όλες της τις δυνάμεις της, εθελοντές, ενώ στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, φορτηγά με χώμα.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος με ρίψεις νερού και δύο Canadair και ελικόπτερα. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Βόλακα κοντά στην Αγία Βαρβάρα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σας ενημερώνει ότι, έχουν ήδη απογειωθεί δύο αεροσκάφη τύπου Canadair 416 για να αντιμετωπιστεί η εξελισσόμενη πυρκαγιά σε περιοχές της ν. Σύρου. Επισημαίνουμε και πάλι προς τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.


Να σημειωθεί οτι εκκενώθηκε η κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας με τα παιδιά να αποχωρούν για τις οικογένειες τους.
Νεότερη ενημέρωση:
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται υπο έλεγχο στις περιοχές του Πισκοπειού και του Δανακού.
Aξίζει να σημειωθεί οτι η κινητοποίηση αστυνομίας, Πυροσβεστών και κόσμου ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, μεγάλη μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή που βρίσκεται το πρατήριο της AEGEAN στον Πάγο καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα προς  το Βενζινάδικο αλλά οι εναέρια βοήθεια κυρίως του ελικοπτέρου » Αφροδίτη» απέτρεψε τα χειρότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: