Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Λαγκάρντ: Η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη

Lagarde

Πρόσκομμα στην προσπάθεια του ΔΝΤ να δείξει ένα πιο «ανθρώπινο» πρόσωπο αποτελεί η εμπειρία του Ταμείου στην Ελλάδα, παραδέχθηκε η γενική διευθύντρια του οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στους Financial Times.
H κα Λαγκάρντ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, «ας το παραδεχθούμε, δεν ήταν επιτυχημένη, ιδίως για τους ίδιους τους Έλληνες».
Ωστόσο, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το Ταμείο αποτελεί έναν «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο» στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υποστηρίζει με ένταση τη μεγάλη περικοπή του δημοσίου χρέους της χώρας από τους Ευρωπαίους δανειστές της.
Στη συνέντευξη που έδωσε, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης θητείας της αυτό τον μήνα ως επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι θέλει το Ταμείο να πάει «βαθύτερα» και «πιο μακριά» στην εργασία του σε θέματα, όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας.
H αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υποστήριξε η κα Λαγκάρντ, είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπων από τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο στις πλούσιες οικονομίες, όπου δεν έγιναν αρκετά πράγματα για να βοηθηθούν όσοι έμειναν πίσω.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και πειθαρχημένοι. Κατά περίπτωση, εξακολουθούμε να κάνουμε συστάσεις που δεν είναι ευχάριστες για τους πολίτες, επειδή είναι σκληρές» σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «θα ήθελα το ΔΝΤ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο».
Το είδος των προστατευτικών πολιτικών που υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, θα ήταν «καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία», κατέληξε η Λαγκάρντ.
http://www.aixmi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: