Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 
Μετά και την έκθεση βόμβα του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (ΙΕΟ) του ΔΝΤ, το οποίο επιβεβαιώνει ότι τα μνημόνια έχουν κατασκευαστεί για να σώσουν την ευρωζώνη και να καταστρέψουν την χώρα μας, τόσο ηκυβέρνηση Τσίπρα όσο και η δήθεν αντιπολίτευσή της στη Βουλή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) έπρεπε τώρα να μην είχαν πού να «κρυφτούν» σε αυτόν τον τόπο.

Και όμως η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛκαι η παλαιομνημονιακή αντιπολίτευση, παίζουν μεταξύ τους, πάνω στα ερείπια της χώρας, ανούσια παιχνίδια αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων που αφορούν τις «καρέκλες» και την εξουσία και τα λάφυρά τους, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να επιτείνουν από κοινού την καταστροφή του τόπου και την παραγωγική του ερήμωση.


Χαρακτηριστικό δείγμα οι ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης απέναντι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), οι οποίες κινδυνεύουν να βάλουν «λουκέτο» σε μια ιστορική ελληνική βιομηχανία και μαζί σε ένα παραγωγικό αγροτικό κλάδο όπως η τευτλοπαραγωγή.

Το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς για τη δήθεν «διάσωση» της ΕΒΖ, επί του οποίου συμφώνησε η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν δίνει καμιά προοπτική στην επιχείρηση αλλά και κινδυνεύει να την οδηγήσει ταχύτατα σε ναυάγιο, ενώ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της τράπεζας.

Ειδικότερα, η πρόβλεψη για το ξεπούλημα των εξαιρετικά κερδοφόρων εργοστασίων της ΕΒΖ στηΣερβία, προκειμένου, μάλιστα, να κατευθυνθεί το ευτελές τίμημα στο χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας Πειραιώς, συνιστά βαρύτατο πλήγμα για το μέλλον της ΕΒΖ και μέγα σκάνδαλο που επισύρει βαρύτατες ποινικές ευθύνες.

Όπως είναι απολύτως απαράδεκτο να βαίνουν προς εκποίηση ακίνητα - «φιλέτα» της ΕΒΖ, όχι για να στηριχθεί κάποιο τεκμηριωμένο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας αλλά για να αποπληρωθούν, δήθεν,υποχρεώσεις της προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Τονίζω για άλλη μια φορά ότι η ΕΒΖ δεν έχει κανένα σχεδόν χρέος προς την Τράπεζα Πειραιώς και δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται η ιστορική βιομηχανία για χάρη της Τράπεζας.

Η ΕΒΖ είχε ένα χρέος και αυτό αμφίβολο, προς την παλιά ΑΤΕ το οποίο κακώς μεταφέρθηκε, μετά τηδιάλυση και «χάρισμά» της με «προίκα» στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η ίδια η ΕΒΖ κατευθύνθηκε προς εκποίηση στον εκκαθαριστή.

Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, επειγόντως η ΕΒΖ για τη σωτηρία της και την προοπτική της είναι να διαγραφεί άμεσα το ανύπαρκτο παλιό χρέος της προς την ΑΤΕ, να «κουρευτούν» και να ρυθμιστούνκαι τα υπόλοιπα χρέη της και να διαμορφωθεί τάχιστα ένα τεκμηριωμένο σχέδιο χρηματοδότησηςκαι ανασυγκρότησής της για την λειτουργία της σε όφελος της τευτλοπαραγωγής και της οικονομίας.

Η χώρα μας χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι περαιτέρω παραγωγική διάλυση και μεγαλύτερη ανεργία.

Η Ελλάδα χρειάζεται απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα και εθνικοποίηση των τραπεζώνγια να στηρίξουν την οικονομία και την ανάπτυξη.πηγή iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: