Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Απάτη ή προπαγανδα ;Σε τελική ανάλυση τι και ποιος μας λέει την αλήθεια για την κατάσταση που «έχουμε» και μας έχουν επιβάλει ;

Αφορμή για τον προβληματισμό μου υπήρξε ένα σχόλιο κάποιου με το ψευδώνυμο TRANMAN που διάβασα σε ιστοσελίδα .         Σας παραθέτω το σχόλιο και μετά τον προβληματισμό μου, που ενδεχομένως μπορεί να προβληματίσει κι εσάς.

"ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :

Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Ευρώ, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
Όταν εκδίδεις ομόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για ευρώ-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 233 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ."

 

 

  

Σωστά. Και εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο μπήκαμε στο Ευρώ. Πάντως θέλω μια απάντηση στις παρακάτω σκέψεις μου:

Δεν έχουμε, δεν δίνουμε. Έχουμε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα κατά πως λένε οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας, άρα στους τοκογλύφους δεν δίνουμε, προς το παρόν. Όταν έχουμε, μετά από εξορύξεις κλπ, θα δώσουμε. Εφόσον κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να απορρίψουμε το επαχθές και να καταψηφίσουμε με νόμο τα μνημόνια και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Θα μας διώξουν από το Ευρώ; Ποιος και πως;
Επαναλαμβάνω: Ποιος και πως θα μας διώξει από την Ευρωζώνη, εάν εμείς δε θέλουμε;
Θέλουν τα χρήματά τους τώρα; Μολών λαβέ.-
Είναι πολύ δύσκολο να γίνει; Γιατί;
Θα κηρύξουμε ως Χώρα πτώχευση; Ε και; Δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα δάνειά μας, ας έρθουν λοιπόν να κάνουμε νέες συμφωνίες.
Τι νομίζετε ότι σημαίνει η πτώχευση; Τι σας έχουν κάνει να πιστεύετε; Θα μας στείλουν εξωγήινους; Θα μας κηρύξουν πόλεμο; Θα κατάσχουν όλο το δημόσιο; Τι θα μας κάνουν; Τίποτε απολύτως.
Ξυπνήστε Έλληνες.

Και ας μου απαντήσει κάποιος, τι ακριβώς θα γίνει εάν εφαρμοστεί η πρότασή μου. Περιμένω απάντηση. Και όχι να μου πείτε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, μπλα – μπλα & κλπ & κλπ.
Είναι τόσο απλά και εύκολα, μόνο που πρέπει να ξεφορτωθούμε τους δοσίλογους. Αυτό είναι το δύσκολο.

Περιμένω απάντηση.  Νικηφόρος Παλαμάς.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: