Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ:Αδειών Δόμησης, και ελέγχου κατασκευών.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ;

  olympiada 

ΣΚΕΨΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ:Νέος τρόπος έκδοσης Αδειών Δόμησης, και ελέγχου κατασκευών’
OΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ , ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Α) ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΕ ΗΘΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ,ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.
Β)ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟΥ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ .
Γ)ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Η ΜΑΝΑΤΖΕΡ (ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ),
ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΗΤΕΥΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ .
Δ) ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ (ΚΑΝΟΝΤΑΣ ¨ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥΣ¨) ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.
Ε )ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΤΕΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ¨ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ!¨ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, Η ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ- ΕΛΕΓΚΤΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ), ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΥΤΟ ΔΙΧΩΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΕΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ .
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ!!, Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ
ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ!!, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΕΝΑ , ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ, ΔΙΧΩΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΠΛΕΣ, ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ < ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ>.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1)ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ,ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙAΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ 8 ΜΗΝΕΣ!!!
2)ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ Η ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΠΑΕ, ΟΙ ΑΡΧ.ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΣΧΟΠ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ.
3)ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.
4)ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ 2003 ΤΟ ΥΠΠΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΠΡΙΝ, ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ Π.Χ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Η ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ , ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΠ),ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ 30 -50 ΤΕΤΡ., Η ΜΙΑ ΤΕΝΤΑ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ 8-10 ΜΗΝΩΝ, OTAN ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΧΩΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΩΣΥΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ- ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ),ΠΡΟΙΣΤΑΤΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ! ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ! ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.!
ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ;
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑ; ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΩΠΑ- ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.., ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ <ΤΡΑΒΟΥΝ> ΤΟΣΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;
ΠΩΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ,ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ , ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ (ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ) ΔΕΝ ΧΕΙΡΙΖΟΜΤΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ , ΜΕ ΤΙ ΠΟΡΟΥΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΣΕ ΟΘΟΝΕΣ ΚΛΠ, ΚΛΠ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ;
5) ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :
ΔΗΛ. ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ¨ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ¨ ΑΦΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ );
ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ¨ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ¨ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ…
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ; ΠΕΡΑΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΩΣΤΩΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ , ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΔΗΛ. ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΑΝ ,Η ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ , ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ!!! ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ!!!.
ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!! !! ;
ΜΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ… ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΛΩΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ , ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ –ΣΩΣΤΟΥ- ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.
6)ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΕΙΟΥΣ.
Ο κ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΛΛΕΙΠΗ ΝΟΜΟ ,ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ!!, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ !!! (ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ –ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ;)
ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ Η κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ , ΤΟΝ ΠΗΓΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΑΘΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ!!!, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ , Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!
ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 10 ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ:
α) ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ, ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ!!
ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΔΕΙΕΣ ( π.χ. ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΕΙΟΙ;
ΕΞΙ(6) ΜΗΝΕΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ( ΔΗΛ. ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ – ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΙΧΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ), ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΙ ,ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ- ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ- ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ!!!
β) ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ , ΣΕ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ , ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ π.χ. ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ!!! ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΟΣ!!
γ) ΕΝΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ,ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ , ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ!!!!!! Π.χ. ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ .
ΜΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ; , ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΛΛΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ!!!!
δ) Ο ΝΟΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ (π.χ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ π.χ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΗΛ. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΣΕ ΚΥΡΙΟ!!
ΜΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;; ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ;;;;
ε) ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΙΔΟΝΤΟ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 200 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΖΩΝΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ 60 τετρ. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ.
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ 200 τετρ. ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΤΑ 4 ΣΤΡΕΜ., ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ π.χ. ΔΥΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;; ΑΡΑ –ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ- ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ!!!
ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΟΠΟΥ Ο ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ, ΟΤΙ ΕΝΩ ΣΤΑ 4 στρεμ. ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΘΕΡΑΙΤΟΥΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΩΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΩΝ!! ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ 4 ΣΤΡ. , ΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ 400*4= 1600 τετρ. ΔΙΧΩΣ ΣΧΕΔΙΟ –ΔΙΧΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑ!!
7)ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙ 20-ετια ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ!!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ , ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!! ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1983 , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΓΗ;
ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΡΙΤΣΗΣ ,ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ π.χ. ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ , Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;
8) ΟΛΑ ΔΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ , ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ 400 τετρ. ΣΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΔΙΧΩΣ ΣΧΕΔΙΟ- ΔΙΧΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑ.., ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ !!!, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.., ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΟΛΑ;
ΕΡΩΤΩ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΕΤΑΝ π.χ. 3 στρ, (ΑΡΑ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣΑΝ), ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ 1 ΣΤΡ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2στρ., ΘΑ ΕΧΤΙΖΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ 0 τετρ., 800 τετρ!!;
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΣΑΝ 3*400= 1200 τετρ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ;; ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΗΔΗ ΚΑΤΕΣΡΑΜΜΕΝΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΟΜΩΝ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ(1337/83), ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΛΛΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ;;; ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ , ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ , ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΥΚΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ . ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!! , ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΣΠΙΤΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ Κ.Λ.Π. ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ … ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ Η ΠΥΚΝΗ ΔΟΜΗΣΗ, ΟΥΤΕ Η ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!!!!!
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΣΟΙ π.χ. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΕΝΟΝΤΑΙ. ΟΜΟΙΩΣ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΟΤΕ!!!
9) ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.3212/2003 ΠΟΥ ΖΗΤΕΙ ..ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ, Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 25 ΜΕΤΡΑ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;
ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΤΣΟ ΔΡΟΜΟ!!!
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΙΣΑΝ ΩΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1923!!!!
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1821!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ…
ΜΑ ΤΟ 1923 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ 5 ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ Κ ΟΛΟΥΣ ..
ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ , ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ , ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ, ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ –ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΕΣ , ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ…
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ 2006, ΤΟ ΚΣΧΟΠ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΨΗΦΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ 31-12 2003, ΚΑΙ ΕΜΕΝΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ Ο κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ;
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ, ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΠΟΤΕ Ο κ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ (ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ) ΩΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ;
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;
ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ , ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ; Η( ΟΠΩΣ Η κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ) ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ ;;;
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΟΡΟ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ , ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΖΩΝΕΣ (ΖΟΕ) ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;
ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΙΑ ΔΟΜΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΘΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΟ;
ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΕΣ π.χ. ΖΩΝΕΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΠΟΥ Η ΔΟΜΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΟΜΙΣΚΟΙ , ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΑΚΩΣΤΡΩΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΡΥΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ , ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ;
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΗ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΔΡΟΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩΛΗΣΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΚΛΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35% ΤΟ ΟΠΟΙΟ , ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΛΙΣΗ;
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΕΖΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ;
10) ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε . (ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ) , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ… ; ΔΕΝ ΧΩΡΟΤΑΚΤΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ….
ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Σ.Τ.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ- ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.., ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ .
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε. ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ..
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕ , ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ , ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ!!!!
11) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, Η Π.Χ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ , ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ .
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΦΥΠΥΡΓΟΣ κ. ΣΥΦΟΥΝΑΚΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΑ 26 ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ … ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ..
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΕΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ , ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ( ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ), ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΣΧΕΔΟΝ ΚΡΥΦΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΜΕΙΩΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ) ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΜΕΣΗ ΚΛΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40%;
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΣΗ ΚΛΙΣΗ; ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!! ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ( π.χ.ΟΙΑ) ,Η ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ (ΤΑΒΕΡΝΕΣ) ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΤ ΒΟΥΝΑ !!, Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΓΗ;;
ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ;
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΖΩΝΕΣ!!(ΝΑΤΟΥΡΑ ΚΛΠ), ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣΟΝΤΑΙ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΑΙΡΟΥΜΕ;
ΜΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΠΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΙΧΩΣ < ΣΤΑΘΕΡΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ> ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΑΦΟΥ π.χ. ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ;
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕ <ΚΡΥΦΗ> ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ!!!
12) ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΑΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΕΝΑΚ, ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ;
ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΝΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.
ΟΜΟΙΩΣ ΑΝΤΙ Ο ΚΕΝΑΚ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΙΟΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ Τ.Ε.Ε., ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΒΗ;
ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΒΗ;
ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΗΛ/ΜΗΧ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΨΥΞΗ), ΙΣΧΥΡΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΛΠ., ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ .
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ, ΟΤΙ ΟΛΑ, ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ;
ΒΕΒΑΙΩΣ . ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΣΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!!
ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε., ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΑΚ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΖΗΤΕΙ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ- ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΑΟΡΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ , ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ;
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ;
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝΤΙ ΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ,ΣΤΑΤΙΚΑ Κ.Λ.Π.) , ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!!
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΑΚ;
ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ;
13) ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ, ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ (ΚΕΝΑΚ), ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΑ ΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΝ 25 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ;
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ, Η ΕΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ;
Π.Χ. ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΙΧΟΥΣ 25 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ, ΣΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ( αρθρ8, παρ.3 του Ν.3044/02), ΤΟΤΕ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΜΒΑΔΟΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΤΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΤΡΑ.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΜΕ- ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ- ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΙΧΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ, ΣΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΩΝ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ.
ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕ;
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ , ΑΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΣΤΥΛΩΜΤΑ, ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΥΛΩΜΑΤΩΝ!!.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ , ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΑΚ , ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΜΟΝΩΣΗ 7-10 ΕΚΑΤΟΣΤΑ, ΕΝΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ, ΕΝΩ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΜΟΝΩΣΗ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ , ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ , Η ΔΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ π.χ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΧΟΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ ΧΩΡΟΙ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ.. , Η ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ, Η ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ!!
14) ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;
ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ, ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ.
ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙΟΙΚΙΣΜΩΝ (ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ), ΥΠΟΓΕΙΑ Η ΚΑΙ ΥΠΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΜΕ ΟΣΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;
ΕΔΟΘΗ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥΣ ΥΦΟΣ: < Α! ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ –ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΝΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ!!!>.
ΕΤΣΙ ΠEΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ.
15) ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ Ζ.Ο.Ε. ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ, ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ; ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΖΩΝΕΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ, ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ!! (ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ), ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε., ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ, (ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ), ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ!!!!. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Ζ.Ο.Ε. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΤΕ ΑΠΕΤΥΧΑΝ , ΕΙΤΕ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ, ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ -ΕΣΤΩ ΔΥΣΚΟΛΑ- ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!!, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ, ΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!! ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!, ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ.
ΔΗΛΑΔΗ Ο < ΕΚ ΤΥΧΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ> ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο <ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΦΤΩΧΟΣ>, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ –ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΠΑΡΕΝΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΛΠ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ , ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΟΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ .., ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ.. ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΕΙΕΣ( ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΛΠ) , ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟ , ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ .. ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ¨ ΤΑ ΤΖΙΜΑΝΙΑ¨ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ: ΟΤΑΝ ΔΕΝΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, Η ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 15%. ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ: < ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.., ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.., ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ.. - ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ..!!> ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 800 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ , Η ΝΗΣΙΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΝΕΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΙΣΑΝ ‘ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΄ ΣΕ ΑΠΟΜΕΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΓΟΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ!!.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΧΩΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ 100-200 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ;
Ο ΦΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 15% ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ , ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΣ , ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ < ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ>, ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!, ΟΥΔΕΙΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ!!.
ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ , ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ – ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ- ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΛΙΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΕΦΕΡΕ Η κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΒΑΖΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙΣ <ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ>, ΟΠΟΤΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ , ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!.
16) ΤΑ ΣΧΟΟΑΠ ΚΑΙ ΤΑ Γ.Π.Σ.;
ΜΑ ΑΥΤΑ, 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ Ζ.Ο.Ε., ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ –ΕΙΤΕ ΟΧΙ , ΑΥΤΕΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΘΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΟΑΠ ΚΑΙ ΤΑ Γ.Π.Σ. – ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ-, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!. ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ , Ο κ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΤΟ <ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ> , ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΦΥΓΕ ,ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ..
17) ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΟΜΟ 2971/2001 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΠΕΡΙΦΕΡΕΤΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΖ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΡΟ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΑΖΩΜΑ , ΕΝΑ ΚΤΗΜΑ Η ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ (ΒΛ. ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΦΑΛΗΡΟ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ, ΜΙΑ ΠΛΑΖ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΟΣ , ΑΡΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΙΓΙΑΛΟ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Ε.Τ.Α., ΟΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ;; ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ, ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΜΝΗΜΟΝΕΥΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Α., ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ; ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΙΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ , Η ΕΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ,Η ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΜΟΥΔΙΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ;

17) ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (150 χιλ. και προστίθενται χιλιάδες κάθε χρόνο) , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!! ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ , ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ!!, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ-ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΤΙΜΩΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ, ΑΦΟΥ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ..
ΕΤΣΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ , ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΘΕΡΑΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ , ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ , ΕΝΩ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ , ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ;;
18) ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΔΥΝΥΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΛΟΓΩ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ , ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΕΝΕΣ , ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ , ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ , ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ!!!, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ, ΜΑ ΟΛΕΣ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ!!!
Ε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!
Η ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΕΧΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..
ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ , ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…., ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!!
1΄)ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, Η ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΤΟ ΕΞΥΧΡΟΝΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΜΩΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ , ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
2΄)ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, Η Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΛΕΣ Κ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΥΘΟΥΝ!!;;
3΄)ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ< ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ> . ΜΑ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ;
ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ KAI ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ;
4΄)ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ; ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ;
5΄)ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ;
6΄)ΠΟΙΑ ΘΑΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ; ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΙ Η/Υ);
7΄)ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ;
8΄)ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΕΣ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ; ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΦΘΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ; Η ΤΑ ΜΙΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ;
9΄)Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ;
10΄)Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ;
11΄)ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ;
ΜΕ SKYPE ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ Η ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;
12΄)ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΕI ΑΜΕΣΑ; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ;
13΄)ΑΦΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ; Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
14΄)ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ;
15’)ΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΕΜΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ,ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΠΕΛΑΤΙΑ ;
ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΡΑΦΕΙΩΝ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΛΠ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ;
16΄)ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ, Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ;
ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΑΦΕΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ (π.χ. ΑΘΗΝΑ), ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ!!!! . ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ , ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ;
17΄)ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ Κ.Λ.Π. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ.
ΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓKΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΑ; ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ;
18΄)ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΟI ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ!! ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ), ΟΙ ΔΕ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ- ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΟ ΚΑΙΝΑ ΔΡΑ ΜΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ, ΔΗΛ. ΟΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ, Κ ΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ , Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ!! ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
19΄)ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΚΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ, ΤΙΤΛΩΝ, ΑΔΕΙΩΝ ΚΛΠ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ( ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ -ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΛΠ). ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ;
ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ :
<ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ!!,> ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ-ΟΦΣΑΙΝΤ, ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΥ;

Υ.Σ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ …, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ¨ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΗΣΤΙΚΕΣ¨ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ , ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ,ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ….ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: